• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Aktuality

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Aktuality

 
news img

Mihalíková v Toronte s prehrou

Tereza Mihalíková spolu s Britkou Oliviou Nichollsovou sa neprebojovali do druhého kola štvorhry na turnaji WTA 1000 v Toronte (3 211 715 USD, tvrdý povrch vonku). V úvodnom zápase nestačili na domácu dvojicu Sloane Stephensová, Taylor Townsendová a podľahli jej 2:6, 3:6 za 67 minút. Dvadsaťšesťročná slovenská deblová jednotka by sa na budúci týždeň mala predstaviť na turnaji WTA 1000 v Cincinnati.

08. 08. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

MS U14: Slovenky o 5. - 8. miesto

Slovenské tenistky do 14 rokov zabojujú o konečné 5. - 8. miesto na majstrovstvách sveta družstiev (5. - 10. august, Prostějov, Česká republika). Tím v zložení Viktória Nováková, Laura Masaryková a Sofia Rachel Kočišová pod vedením kapitána Juraja Dulíka nestačil vo štvrťfinále na najvyššie nasadenú Českú republiku a podľahol jej 1:2.

08. 08. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

MS U14: Slovenky do štvťfinále!

Slovenské tenistky do 14 rokov sa prebojovali do štvrťfinále na majstrovstvách sveta družstiev (5. - 10. august, Prostějov, Česká republika). Tím v zložení Viktória Nováková, Laura Masaryková a Sofia Rachel Kočišová pod vedením kapitána Juraja Dulíka zdolal v skupine D Ukrajinu 2:1, Mexiko 3:0 a v poslednom stretnutí nestačil na druhé nasadené družstvo USA a podľahol mu 1:2. Napriek tomu Slovenky postúpili medzi najlepších osem tímov sveta, vo štvrťfinále narazia na najvyššie nasadenú Českú republiku.

07. 08. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Chudá s dvomi titulmi z ITF Masters 700 v Poľsku

V dňoch 2. - 7. augusta sa v akadémii Tenisowa Tenis Kozerki pri Varšave konal turnaj ITF Masters 700 pod názvom Warsaw Cup. Silvia Chudá na ňom získala titul v zlúčených kategóriách žien 30+ až 40+, keď vo  finále dvojhry vyhrala nad domácou Poľkou Annou Powaskou 6:2, 7:6(4) po vyše 2 hodinách. K titulu vo dvojhre pridala titul aj vo štvorhre v kategórii žien 35+ po boku domácej hráčky Malgorzaty Kanabusovej.

07. 08. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

MS U14: Slovenky opäť vyhrali

Slovenské tenistky do 14 rokov zvíťazili aj vo svojom druhom stretnutí na majstrovstvách sveta družstiev (5. - 10. august, Prostějov, Česká republika). Tím v zložení Viktória Nováková, Laura Masaryková a Sofia Rachel Kočišová pod vedením kapitána Juraja Dulíka zdolal v skupine D Mexiko 3:0. V pondelok si po výsledku 2:1 poradil s ôsmou nasadenou Ukrajinou. V poslednom stretnutí skupiny ich v stredu čaká tím USA, v ktorom dievčatá zabojujú o postup do štvrťfinále.

06. 08. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Schmiedlová je už doma z Paríža

Anna Karolína Schmiedlová označila svoje vydarené účinkovanie na olympijskom turnaji v Paríži za obrovský úspech. Konečné štvrté miesto si vybojovala podľa vlastných slov po životných zápasoch. Dvadsaťdeväťročná hráčka NTC zdolala v Paríži postupne Britku Katie Boulterovú, Beatriz Haddadovú Maiovú z Brazílie, Talianku Jasmine Paoliniovú a vo štvrťfinále triumfovala nad Češkou Barborou Krejčíkovou. Potom prišla semifinálová prehra s Chorvátkou Donnou Vekičovou a v súboji o bronz už nedopustila prekvapenie na svoj úkor svetová jednotka rebríčka WTA Iga Swiateková.

06. 08. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

MS U14: Slovenky začali víťazne

Na majstrovstvá sveta tímov do 14 rokov (5. - 10. august, Prostějov, Česká republika) sa v tomto roku prebojoval slovenský tím dievčat. Slovenky figurujú v skupine D spolu s tímom USA, Ukrajinou a Mexikom. Kapitán dievčat Juraj Dulík má vo výbere Viktóriu Novákovú, Lauru Masarykovú a Sofiu Rachel Kočišovú. Slovenky v prvom stretnutí zdolali Ukrajinu 2:1, v utorok na ne čaká výber Mexika.

05. 08. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Masaryk vo finále dvojhry na ITF 2 v Rakúsku

Tomáš Masaryk sa prebojoval do finále dvojhry na medzinárodnom turnaji vozíčkarov ITF 2 v kategórii quad v Rakúsku. V pozícii nasadenej štvorky nestačil v súboji o titul na jednotku pavúka Andyho Lapthorna z Veľkej Británie a podľahol mu 1:6, 3:6. Štyridsaťpäťročný Slovák sa v tomto roku tešil už zo štyroch deblových titulov, vo dvojhre je jeho najlepším výsledkom práve finálová účasť.

05. 08. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Šramková prehrala v prvom kole

Rebecca Šramková nepostúpila do druhého kola dvojhry na turnaji WTA 125 v Hamburgu (100 000 USD, antuka vonku). Šiesta nasadená hráčka nestačila v úvodnom kole na Srbku Olgu Danilovičovú a podľahla jej hladko 3:6, 1:6 za 71 minút. Zverenka trénera Milana Martinca a kondičného Dávida Olasza figuruje aktuálne na 108. priečke rebríčka WTA.

05. 08. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Karol s Lánikom vo finále v Liberci

Miloš Karol s Tomášom Lánikom boli blízko k zisku deblového titulu na challengeri 75 v Liberci (74 825 eur, antuka vonku). Mladí slovenskí hráči sa bez straty setu prebojovali až do finále, v ktorom nestačili na domáci pár Jonáš Forejtek, Michael Vrbenský a podľahli mu vo vyrovnanom zápase 5:7, 7:6(5), 4-10 za 95 minút. Pre slovenský tandem to bolo už druhé challengerové finále v tomto roku, v júni o titul bojovali aj na Bratislava Open.

FOTO: ltkliberec.cz

03. 08. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Tímy chlapcov aj dievčat SR U18 skončili na 4. priečke

V piešťanskej kvalifikačnej skupine ME hráčov do 18 rokov skončilo Slovensko na konečnom štvrtom mieste. V tíme kapitána Lukáša Lacka figurovali Filip Poklemba, Nikolas Paulovič a Jakub Medveď. V prvom kole zvíťazilo Slovensko nad štvrtým nasadeným Rakúskom 2:1, v semifinále však nestačilo na druhé nasadené Španielsko, ktorému podľahlo 0:3. V súboji o tretie miesto nastúpili Lackovi zverenci proti tretej nasadenej Ukrajine, ktorej podľahli 1:2. Na finálovom turnaji ME sa nepredstavia.

Viac informácií o jednotlivých stretnutiach nájdete na stránke www.tenniseurope.org.

02. 08. 2024
Aktuality Více zde
 
news img

Tímy SR U16 nepostúpili na ME

Slovenské tímy chlapcov a dievčat do 16 rokov nepostúpili na finálový turnaj majstrovstiev Európy. Družstvo chlapcov v zložení Leon Sloboda, Dominik Mačej, Peter Zavacký s kapitánom Miloslavom Mečířom ml. prehralo v kvalifikačnej skupine v Rakovníku v prvom stretnutí s najvyššie nasadeným tímom z Poľska 1:2, v druhom zdolalo Arménsko 3:0 a v súboji o konečné 5. miesto si poradilo s druhou nasadenou Ukrajinou 2:1.

Viac informácií o jednotlivých stretnutiach nájdete na stránke www.tenniseurope.org.

02. 08. 2024
Aktuality Více zde