• TIPOS
  • PEUGEOT
  • J&T BANKA
  • COOP JEDNOTA
  • ADIFEX

Tasr

Navigácia » Hlavná stránka » Tenis EP » Tasr

 
Hlavní obsah stránky

Tenis: Federer: "Úžasná kariéra, Rafa!" - ohlasy na Nadalov koniec kariéry

Madrid 10. októbra (TASR) - Ohlasy športových osobností na oznámenie Rafaela Nadala o novembrovom ukončení jeho profesionálnej tenistovej kariéry.



Roger Fededer, bývalý švajčiarsky tenista a veľký rival Nadala: "Úžasná kariéra, Rafa! Dúfal som, že tento deň nikdy nepríde. Ďakujem ti za nezabudnuteľné spomienky a všetky tvoje neuveriteľné úspechy v hre, ktorú milujeme. Bola to pre mňa česť."



Jannik Sinner, taliansky tenista a súčasný líder rebríčka ATP: "Mal som neuveriteľné šťastie, že som ho mohol spoznať aj po ľudskej stránke, je to neuveriteľný človek. Dával nám neoceniteľné lekcie ako zvládať ťažké situácie na kurte. Všetko má svoj začiatok a koniec. Je to smutná správa, ale len on vie, ako sa cíti."



Cristiano Ronaldo, portugalský futbalista: "Rafa, máš za sebou neuveriteľnú kariéru. Tvoje odhodlanie, vášeň a neuveriteľný talent inšpirovali milióny ľudí na celom svete. Bolo mi cťou byť svedkom tvojej športovej cesty. Gratulujem k neuveriteľnej kariére! Uži si svoj odchod do športového dôchodku."



Španielska kráľovská futbalová federácia (RFEF): "Rafael je jeden z nás a jeden z najlepších športovcov, akých naša krajina kedy vychovala. Ďakujeme ti, Rafa, za tvoje tituly a úspechy, ktoré si dosiahol. Vamos, Rafa!"



Marc Marquez, španielsky motocyklový pretekár a šesťnásobný víťaz seriálu MotoGP: "Ďakujeme ti, Rafa, že si bol pre nás všetkých inšpiráciou."



Nick Kyrgios, austrálsky tenista: "Rafa, neodchádzaj do športového dôchodku, chcem si s tebou ešte naposledy zahrať. Mali sme nezhody, ale bol si skvelý bojovník na kurte. Prajem ti len to najlepšie v novej kapitole tvojho života."



Coco Gauffová, americká tenistka: "Si úžasný! Bolo to neuveriteľné byť svedkom tvojej veľkosti a pracovnej etiky. Ďakujem, že som sa mohla od teba učiť. Prajem ti len to najlepšie v tvojej ďalšej životnej kapitole."



sh mp

Vloženo: 10. 10. 2024       Kategorie: Tasr