STZ World Tennis Tour Bratislava

J&T BANKA SLOVAK OPEN, ženský tenisový turnaj ITF WTT W75
DOTÁCIA: 60 000 USD
DEJISKO: Peugeot aréna NTC, Bratislava    TERMÍN: 7. – 13. októbra 2024

AKTUALITY / News

« 12345678910 »   8/10

Kužmové bez titulu, vyhrali Voráčová s Malečkovou

Dátum: 19. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY / News

Viktória a Katarína Kužmové neuspeli vo finále štvorhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2022. Najvyššie nasadenému českému páru Jesika Malečková, Renata Voráčová podľahli po trojsetovom boji 6:2, 5:7, 11-13 za 87 minút. V rozhodujúcom supertajbrejku nevyužili sestry Kužmové päť mečbalov.

„Ďakujem všetkým divákom, som rada, že nás dnes prišli povzbudiť," povedala na úvod slávnostného ceremoniálu Viki Kužmová. "Ďakujem organizátorom, že zorganizovali takýto super turnaj. Poďakovanie patrí všetkým rozhodcom, zberačom a sponzorom. V neposlednom rade ďakujem Katke, že si tento týždeň so mnou zahrala. Súperky dnes podali super výkon, blahoželám im k úspechu," doplnila Viki.

Po nej si mikrofón zobrala do ruky Jesika Malečková: "Gratulujem dievčatám k finálovej účasti, zahrali dnes veľmi dobre. Prajem im veľa šťastia v budúcnosti. Ďakujem mojej deblovej parťáčke Renate, som rada, že sme spolu získali titul. Veľmi si vážim, že prišlo toľko ľudí na finále. Ďakujem všetkým organizátorom, rozhodcom i zberačom, rovnako tak sponzorom, vďaka ktorým sa toto podujatie uskutočnilo. Tento turnaj je moja srdcovka, rada sa sem vraciam. Verím, že sa uvidíme ja nabudúce," povedala Malečková.

Jej parťáčka, tridsaťdeväťročná Renata Voráčová, dodala: "V Bratislave sme sa celý týždeň super cítili, veríme, že tento turnaj bude pokračovať aj v ďalších rokoch."

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Jamrichová sa do finále nepozrie

Dátum: 19. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY / News

Renáta Jamrichová nepostúpila do finále dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2022. Pre zranenie nohy skrečovala semifinále proti štvrtej nasadenej Chorvátke Ane Konjuhovej za stavu 6:7(5), 1:1 v druhom sete. Konjuhová nastúpi v nedeľu v dueli o titul proti ôsmej nasadenej Nigine Abduraimovovej z Uzbekistanu.

"Celý týždeň som hrala trochu chorá. Ku koncu štvrťfinálového zápasu som začala cítiť zadný stehenný sval. Dnes ráno na rozohrávke ma to už dosť limitovalo, išla som za fyzioterapeutom, ale už sme s tým nič nevedeli spraviť," povedala Jamrichová. "Napriek tomu som to mala v semifinále celkom dobre rozohrané. Noha ma však bolela čím ďalej tým viac. Som z toho smutná. Keby som vyhrala prvý set, ešte by som to skúsila, ale takto to podľa mňa už nemalo zmysel. Na servise som sa trápila, pri dopade ma noha veľmi bolela. Vo výmenách som dnes bola slabá a pri bohybe limitovaná." vysvetlila sklamaná pätnásťročná hráčka Národného tenisového centra.

Semifinálová účasť hneď pri druhom štarte na ženskom turnaji je pre talentovanú zverenku trénera Jána Matúša najlepším výsledkom v doterajšej kariére. "V tomto momente som veľmi smutná a prevažujú negatívne pocity. Keď to prejde, určite to budem vnímať pozitívnejšie. V budúcom roku chcem odohrať viac ženských turnajov. V juniorke pôjdem iba na grandslamy a najväčšie turnaje. Tento výsledok mi výrazne pomôže aj rebríčkovom postavení."

Jamrichová si za semifinálovú účasť na bratislavskom turnaji pripíše do rebríčka WTA 29 bodov. Z aktuálnej 880. priečky svetového rebríčka sa v jeho pondelkovom vydaní posunie o 246 miest nahor na 634. pozíciu.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Sestry Kužmové do finále debla

Dátum: 18. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY / News

Katarína a Viktória Kužmové postúpili do finále štvorhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2022. V semifinále si poradili s druhou nasadenou britskou dvojicou Freya Christieová, Ali Collinsová, ktorú zdolali 7:6(5), 1:6, 10-5 za 85 minút. V súboji o titul si zmerajú sily s jednotkami deblového pavúka Jesikou Malečkovou a Renátou Voráčovou z Českej republiky.

Pre Viki s Katkou bolo semifinále prvým zápasom na turnaji. V úvodnom kole ani vo štvrťfinále im totiž súperky na zápas nenastúpili. "Každý deň sme boli pripravené, no tesne pred zápasom nám oznámili, že hrať nebudeme. Sme šťastné, že sme zvládli semifinále a zabojujeme o titul. Po roku sme si spolu zahrali, bolo to super. Hlavne prvý set bol celkom solídny. Druhý nám troška ušiel, ale v supertajbrejku sme zahrali zasa výborne," povedala mladšia zo sestier Katka.

To, že sa na kurt dostali až v piatkovom semifinále, ich až tak nepotešilo. "Chceli sme určite hrať aj zápasy predtým. Tréningový program som si prispôsobovala tomu, že večer ma čaká zápas. Bola to zvláštna situácia, ale finále je finále. Katke aj mne to rebríčkovo veľmi pomôže," poznamenala Viki. Slovenská deblová dvojka by bola rada, keby so sestrou Katkou v budúcnosti mohli nastupovať spoločne na turnajoch. "Čakám na to. Myslím si, že štvorhru hrá super a podľa mňa môže dosiahnuť veľmi dobrú úroveň. Musí hrať čo najviac, aby sa posúvala v rebríčku, aby sme si mohli zahrať nejaké spoločné turnaje. Bolo by to super," zakončila Viki.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Jamrichová je už v semifinále!

Dátum: 18. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY / News

Renáta Jamrichová sa prebojovala už do semifinále dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2022. V piatkovom štvrťfinálovom súboji si pätnásťročná držiteľka voľnej karty poradila s turnajovou jednotkou Annou Karolínou Schmiedlovou, ktorú zdolala 6:4, 6:4 za 88 minút. Zverenka trénera Jána Matúša a kondičného Tadeáša Mikesa nastúpi v sobotu proti štvrtej nasadenej Chorvátke Ane Konjuhovej.

"Bol to vyrovnaný zápas od začiatku až do konca. Kaja veľmi dobre začala, obe sme dobre podávali. Hrali sme vyrovnané výmeny, bolo to o tom, ktorá to prvá zakončí. Bol to ťažký zápas," povedala na úvod Jamrichová, talentovaná hráčka Národného tenisového centra.

Po vyhratom prvom sete si Renáta vypracovala náskok aj v druhom. "Viedla som 3:1, dokonca som mala dve lopty na 4:1, no zahrala som dvakrát dvojchybu. Dosť ma to hnevalo. Myslela som si, že ho prehrám. Podarilo sa mi ale Kajku brejknúť späť na 4:4 a následne si udržať servis na 5:4. Posledný gem už bol celkom o nervy, ale zvládla som ho a som veľmi rada," priblížila priebeh zápasu.

Pre Renátu je to iba druhý ženský turnaj. Pri svojej premiére v októbri v Trnave postúpila do štvrťfinále, v Bratislave si tento výsledok už vylepšila. "Je to určite nečakané, ale pred domácim publikom sa mi hrá výborne. Podpora rodiny, tímu, kamarátov a všetkých ľudí naokolo mi veľmi pomáha. Rovnako mi sedí povrch na centrálnom dvorci, takže môžem hrať uvoľnene."

V súboji o postup do finále nastúpi Renáta proti štvrtej nasadenej Chorvátke Ane Konjuhovej, aktuálne 137. hráčke rebríčka WTA.  V roku 2017 jej však patrila 20. priečka vo svetovom renkingu. "Viem, že hrá veľmi útočne a takisto má veľmi dobrý servis. Bude to určite tlak, ale posnažím sa opäť zahrať čo najlepšie," zakončila s úsmevom šťastná Renáta.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Konjuhová do semifinále, vyzve Slovenku

Dátum: 18. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY / News

Chorvátska tenistka Ana Konjuhová (na snímke) sa prebojovala do semifinále dvojhry na medzinárodných majstrovstvách Slovenska v tenise žien. Štvrtá nasadená hráčka zvíťazila nad mladou talentovanou Češkou Nikolou Bartůňkovou, ktorú zdolala hladko 6:1, 6:3 za 63 minút. V semifinále si zmeria sily s lepšou zo slovenského derby zápasu medzi Renátou Jamrichovou a Annou Karolínou Schmiedlovou.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Abduraimovová prvou semifinalistkou

Dátum: 18. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY / News

Uzbecká tenistka Nigina Abduraimovová (na snímke) sa stala prvou semifinalistkou turnaja J&T Banka Slovak Open 2022. Vo štvrťfinále si vo vyrovnanom zápase poradila s maďarskou kvalifikantkou Amarissou Tóthovou a zdolala ju 6:4, 6:7(6), 6:3 za 153 minút. Ôsma nasadená hráčka sa v súboji o postup do finále stretne s Češkou Barborou Palicovou, ktorá vyradila nasadenú dvojku Dariu Snigurovú z Ukrajiny po výsledku 1:6, 6:2, 6:3.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Jašková prehrala v druhom kole

Dátum: 17. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY / News

Anika Jašková nepostúpila do štvrťfinále dvojhry na medzinárodných majstrovstvách Slovenska v tenise žien. V súboji dvoch kvalifikantiek nestačila na Maďarku Amarissu Tóthovú a podľahla jej 3:6, 1:6 za 70 minút. Devätnásťročná Slovenka si za úspešné vystúpenie v kvalifikácii a účasť v druhom kole pripíše do rebríčka WTA spolu 13 bodov.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Schmiedlová v slovenskom derby zdolala Kužmovú

Dátum: 17. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY / News

Anna Karolína Schmiedlová (na snímke) postúpila do štvrťfinále dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2022. Najvyššie nasadená hráčka si v druhom kole poradila s krajankou Katarínou Kužmovou, ktorú zdolala 6:3, 6:2 za 62 minút. Zverenka trénera Ladislava Simona a kondičného Ladislava Olasza si vo štvrťfinále zmeria sily s ďalšou Slovenkou Renátou Jamrichovou.

Kužmová sa s turnajom ešte nelúči. Vo štvorhre sú spolu so sestrou Viktóriou už v semifinále, hoci sa na kurte ešte nepredstavili. Súperky z prvého kola aj zo štvrťfinále im na zápas nenastúpili. V súboij o postup do finále ich v piatok čaká druhá nasadená britská dvojica Freya Christieová, Ali Collinsová.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Jamrichová po dráme do štvrťfinále!

Dátum: 17. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY / News

Renáta Jamrichová (na snímke) postúpila po senzačnom výkone do štvrťfinále dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2022. Pätnásťročná hráčka Národného tenisového centra zvíťazila v druhom kole nad šiestou nasadenou Rumunkou Jaqueline Cristianovou (151. WTA), ktorú v dramatickom zápase zdolala 7:6(1), 3:6, 7:6(8) za 162 minút. Zverenka trénera Jána Matúša si vo štvrťfinále zmeria sily s nasadenou jednotkou Annou Karolínou Schmiedlovou.

Talentovaná Slovenka nevyužila za stavu 5:3 v rozhodujúcom dejstve tri mečbaly a v tajbrejku prehrávala 4:6. Vyrovnala však na 6:6 a v koncovke napokon využila v poradí šiesty mečbal. Nadviazala tak na úspešné vystúpenie zo šesťdesiattisícového turnaja v Trnave, kde hneď pri svojom prvom štarte medzi ženami postúpila tiež do štvrťfinále.

"Dnes som na kurte odovzdala úplne všetko, dala som do toho srdce aj dušu," povedala v bezprostrednej reakcii po zápase Renáta. "Bola som unavená, rýchlo som sa zadýchala, ale nakoniec som to dobojovala. Som neskutočne štastná, že sa mi to podarilo, navyše pred domácim publikom. Je to obrovská podpora, ďakujem všetkým za povzbudzovanie, veľmi si to vážim."

Duel bol náročný nielen fyzicky ale aj psychicky. Renáta bojovala o každú loptičku, diváci v NTC ju hnali vpred. "Túžba po víťazstve mi dodávala sily. Naozaj som veľmi chcela vyhrať. Veľmi mi pomohla aj rodina a celý môj tím. Bola som nervózna, v treťom sete som mala 5:3. Bol to veľký náskok, ktorý som nedotiahla. Za stavu 6:6 som si uvedomovala, že celé to už bude v tajbrejku iba o pár loptách."

Dvadsaťštyriročná Cristianová, ktorej v rebríčku WTA patrilo v januári tohto roka 58. miesto, veľmi dobre podávala a robila minimum nevynútených chýb. Jamrichová si všetko musela vybojovať sama. "V prvom sete mi darovala pár lôpt, ktoré mi pomohli ho vyhrať. V ďalších dvoch dejstvách to však už neplatilo, držala si vysoký level hry. Hrali sa dlhé výmeny, bolo to naozaj o poslednej loptičke. Cítim obrovskú radosť, že som dnes vyhrala," dodala s úsmevom sympatická mladá Slovenka.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Vargová sa do štvrťfinále nepozrie

Dátum: 17. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY / News

Nina Vargová končí na medzinárodných majstrovstvách Slovenska v tenise žien v druhom kole. Držiteľka voľnej karty nestačila v druhom kole na Češku Barboru Palicovú (220. WTA) a podľahla jej hladko 1:6, 2:6 za rovnú hodinu. Zverenka trénera Martina Zathureckého a kondičného Ladislava Olasza vypadla už aj vo štvorhre, v ktorej sa predstavila spolu s Irinou Balus.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Šramková končí v druhom kole

Dátum: 17. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY / News

Rebecca Šramková (na snímke) sa neprebojovala do štvrťfinále dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2022. Zverenka trénera Jána Sabovčíka a kondičného Dávida Olasza nestačila v druhom kole na ôsmu nasadenú Niginu Abduraimovovú z Uzbekistanu a podľahla jej 2:6, 4:6 za 86 minút. Dvadsaťšesťročná hráčka Národného tenisového centra na turnaji pokračuje ešte vo štvorhre po boku Renáty Jamrichovej. Vo štvrtok večer nastúpia na štvrťfinále, v ktorom bude na druhej strane kurtu stáť opäť Abduraimovová spolu s Poľkou Paulou Kaniovou-Chodunovou.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

Jednotka Schmiedlová hladko ďalej

Dátum: 16. 11. 2022     sekcia: AKTUALITY / News

Anna Karolína Schmiedlová postúpila do druhého kola dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2022. Nasadená jednotka si v úvodnom zápase hladko poradila s Rumunkou Cristinou Dinovou a zdolala ju 6:2, 6:3 za 66 minút. Zverenka trénera Ladislava Simona a kondičného Ladislava Olasza si v ďalšom zápase zmeria sily s kvalifikantkou Katarínou Kužmovou.

"Pred prvým kolom na turnaji nikdy neviem, čo mám čakať od povrchu a od lôpt. Som rada, že som to dnes s prehľadom zvládla, darilo sa mi na servise aj na returne. Postupne sa hádam dostanem ešte viac do výmen. Spravila som dnes aj pár chýb, s ktorými som nebola až tak spokojná. Teší ma ale, že som súperke nedala šance dostať sa do zápasu," zhodnotila prvé kolo dvadsaťosemročná hráčka Národného tenisového centra.

"Som rada, že môžem byť doma a zahrať si tu turnaj. Myslím, že je to super pre všetky dievčatá štartovať na domácom podujatí. To, že som jednotka, až tak nevnímam. Skúsim zahrať najlepšie ako viem. Je to jediný turnaj za rok, keď je takáto príležitosť, prídu sa pozrieť tréneri, rodina, kamaráti. Verím, že bude dobrá atmosféra. Som vďačná každému za podporu," vyjadrila radosť k domácemu podujatiu Schmiedlová a doplnila: "Je to môj posledný turnaj v sezóne. Ak by sa nehralo doma, už by som si pravdepodobne dala voľno, ale nechcela som si nechať ujsť túto príležitosť."

V ďalšom kole sa Kajka stretne s krajankou Katarínou Kužmovou: "Nikdy si dopredu nepozerám, na koho v ďalšom kole narazím. Nechtiac som si to však včera všimla. Katka je výborná hráčka, obzvlášť na tomto povrchu je nebezpečná, výborne servuje. Dobre sa poznáme, tak uvidíme, ako to dopadne. V minulosti som zápasy s krajankami či kamarátkami preživala ťažšie. Dnes sa už na to dívam inak. Samozrejme, nie je mi jedno či vyhrám alebo prehrám, ale žreb neviem ovplyvniť, tak to beriem tak, ako to príde," zakončila slovenská singlová jednotka.

FOTO: tenipo

Čítať ďalej...

« 12345678910 »   8/10
Project planning

LIVE STREAM

Prenos aktuálnych zápasov.

Project planning

LIVE SCORE

Priebežné stavy, výsledky skončených zápasov.

 

Partneri

J&T BANKA
Peugeot
COOP JEDNOTA
Seekersport
JOMA

Mediálni partneri

ZOZNAM.SK
PLUS JEDEN DEN
BIGMEDIA
ŠPORT
TASR